loga

Specialister på rödfärgning

exempelbilder exempelbilder exempelbilder exempelbilder

Rödfärgarnas historia

Rödfärgarna startades av Nils Asp i Uppsala 1940. Nils var en riktig eldsjäl som brann för att restaurera och bevara gamla och nya gårdar enligt gammal svensk tradition. Detta gjorde han genom rödfärgning med Äkta Falu Rödfärg.

Farfar Nils och hans son Lars Asp samt Nils svärson Bengt Pettersson är idag välkända rödfärgare i det Uppländska slättlandskapet.

Sonen Lars förde traditionen vidare och har rödfärgat de flesta lantbruk i Uppsala och runt om i Uppland. Han förde även traditionen vidare till sina barn som fick börja i verksamheten redan vid tidig ålder.

Inom familjen bär vi nu traditionen vidare och har satsat mycket de senaste åren på att förbättra arbetsmetodik och kvalitetsuppföljning. Vi strävar ständigt efter att ge kunderna bästa möjliga service och erbjuda konkurrenskraftiga priser med högsta kvalitet. Denna kombination brukar vara svår att få ihop men med all erfarenhet av rödfärgning vi har i familjen tycker vi att vi har lyckats med det. Vår uppgift är att göra våra kunder nöjda och att bidra till att bevara och utveckla det svenska kulturarvet med rödfärgade byggnader.

Kontakta oss